BALATONI KIKÖTŐK

Balatoni kikötők

Balatoni kikötők, vitorlás kikötők, csónak kikötők. Minden információ, egy helyen.

Abrahámhegy

Ábrahámhegy a Balaton nyugati medencéjének északi partján 1 vitorláskikötővel rendelkező település Badacsony és Révfülöp között.

Balatonvilágos

Balatonvilágos mindössze 1 vitorláskikötője Budapestről a legközelebbi balatoni kikötő. Mindössze 45 perc az M7-es autópályán.

Balatonboglár

Balatonboglár mindössze 1 vitorláskikötője a Balaton déli partján fekszik, Balatonlelle és Fonyód között a Dél-balatoni borvidék központja.

Balatonfüred

Balatonfüred a Balaton északi partjának fővárosa, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. 9 vitorláskikötővel jelentős kikötőváros.

Balatonlelle

Balatonlelle a Balaton déli partjának “közepén” található. 2 vitorláskikötője az M7-es autópályáról könnyedén megközelíthető Budapestről.

Csopak

Csopak a Balaton keleti medencéjének északi partján a méltán népszerű Balatonfüred és Paloznak között fekszik. 1 vitorláskikötővel rendelkezik.

Káptalanfüred

Káptalanfüred Balatonalmádi város városrésze, Alsóörstől mindössze 2 km-re fekszik a Balaton keleti medencéjének északi partján.

Siófok

Siófok a Balaton keleti medencéjének déli partján fekszik. A Balaton-part legnagyobb városa, az ország legnépszerűbb üdülőtelepülése.

Tihany

Tihany a Balatont két medencére osztó Tihanyi-félszigeten fekszik, 4 vitorláskikötője keletről közelíthető meg.

Alsóörs

Alsóörs a Balaton keleti medencéjének északi partján 4 vitorláskikötővel rendelkező település Paloznak és Balatonalmádi között.

Balatonalmádi

Balatonalmádi a Balaton északkeleti öblének kedvelt üdülővárosa 7 vitorláskikötővel. Veszprém irányából és az M7-es felől is könnyen megközelíthető.

Balatonfenyves

Balatonfenyves egyetlen vitorláskikötője a Balaton nyugati medencéjének déli partján fekszik, Keszthelytől mindössze 19 km-re. Népszerű üdülőhely.

Balatonfűzfő

Balatonfűzfő 3 vitorláskikötője a Balaton északkeleti csücskén, csupán pár kilóméterre Balatonalmáditól észak keletre terül el.

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdő a Balaton nyugati medencéjének déli partjának népszerű üdülőhelye, mindössze 1 vitorláskikötővel.

Fonyód

Fonyód a Balaton déli partjának népszerű üdülő és kikötővárosa, 2 vitorláskikötővel Balatonfenyves és Balatonboglár között.

Keszthely

Keszthely 4 vitorláskikötője a Balaton nyugati végén a Zala folyó torkolatától északra fekszik. Jelentős turizmus jellemzi.

Zamárdi

Zamárdi 2 vitorláskikötője a Balaton déli partján, Szántód és Siófok között helyezkedik el.

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy a Balaton nyugati medencéjének északi partján 1 vitorláskikötővel rendelkező település csupán néhány kilóméterre Keszthelytől.

Badacsony

Badacsony (Badacsonytomaj) a Balaton nyugati medencéjének északi partján 1 vitorláskikötővel rendelkező település Szigliget és Ábrahámhegy között.

Balatonberény

Balatonberény 1 vitorláskikötője a Balaton nyugati öblének déli partján helyezkedik, csupán pár kilóméterre a Zala torkolatától.

Balatonföldvár

Balatonföldvár a Balaton déli partjának jelentős üdülőközpontja, 2 vitorláskikötővel Szántód és Balatonszárszó között található.

Balatonkenese

Balatonkenese 3 vitorláskikötője a Balaton keleti medencéjének különlegessége: se nem északi, se nem déli parti település

Balatonszemes

Balatonszemes egyetlen vitorláskikötője a Balaton déli partján, Balatonlelle és Balatonőszöd között fekszik.

Gyenesdiás

Gyenesdiás egyetlen kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján fekszik, közvetlenül Keszthely mellett és 8 km-re Hévíztől.

Révfülöp

Révfülöp a Balaton nyugati medencéjének északi partjának népszerű üdülőhelye. A révfülöpi kikötő a Balaton-átúszás hagyományos rajthelye.

Szigliget

Szigliget egyetlen vitorláskikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján, Keszthely és Badacsony között fekvő félszigeten terül el.

Zánka

Zánka a Balaton nyugati medencéjének északi partján 1 vitorláskikötővel rendelkező település Balatonakali és Köveskál között.

Szeretnél a Balatonon hajózni?

Iratkozz be még ma folyamatosan induló kezdő vitorlás kishajó-vezetői tanfolyamunkra.