Barion Pixel
KARRIER Jelentkezz vitorlás vagy kisgéphajó oktatónak a Lazy Jack csapatába!

A beiratkozás folyamatos

induló tanfolyamainkra!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

Vízijártassági tanfolyamok

Mi az a vízijártassági engedély?

A vízijártassági engedély (vízijártassági igazolvány) nem más, mint a hajós jogosítvány. Vízijártassági engedély nélkül a hatályos jogszabályoknak megfelelően kizárólag csónakot vezethetünk!

Magyarországon a jogosítvány nélküli hajóvezetést 100 000 Ft-ra, míg a vízi gyorshajtást maximum 60 000 Ft-ra büntethetik.

Mikor van szükség vízijártassági tanfolyamra?

Tehát a 14,7 kW-ot meghaladó motorteljesítményt meghaladó kisgéphajó (motorcsónak), elektromos hajó, vagy a 10 négyzetméternél nagyobb vitorlafelületű vagy 7 m testhosszt meghaladó vitorlás kishajó vezetéséhez kisgéphajó, vagy vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A vízijártassági engedély megszerzéséhez részt kell vennünk egy kezdő vitorlás vagy motorcsónak tanfolyamon, valamint sikerrel kell teljesítenünk a közlekedési hatóság által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgákat is.

Belvízi kedvtelési célú képzések

A kezdő vitorlás tanfolyam az alapoktól indul, a tanfolyam végére pedig megtanulod készség szinten, könnyedén kezelni az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát.

Képesítés: kedvtelési célú vitorlás kishajó vezető engedély

Tipp: kiegészítő tengeri képesítés szerezhető

Helyszín: Balatonszemes 

TANFOLYAM
160 000 Ft
VIZSGA
46 000 Ft
OKMÁNY-
KIÁLLÍTÁS
14 800 Ft

A tanfolyam elvégzését követően lóerőkorlátozás nélkül vezethetsz Európa belvízein motorcsónakot, motoros hajót, jetski-t és elektromos hajót maximum 20 méteres hajóhosszig, lóerőkorlátozás nélkül!

Képesítés: kedvtelési célú kisgéphajó vezető engedély

Tipp: kiegészítő tengeri képesítés szerezhető

Helyszín: Budapest

TANFOLYAM
100 000 Ft
VIZSGA
46 000 Ft
OKMÁNY-
KIÁLLÍTÁS
14 800 Ft

Csomagajánlat

Az összevont képzésen egyszerre teljesítheted vitorlás és kisgéphajó jogosítványszerző tanfolyamunk!

Képesítés: kedvtelési célú kishajó vezető engedély

Tipp: kiegészítő tengeri képesítés szerezhető

Helyszín: Budapest és Balatonszemes 

TANFOLYAM
194 000 Ft
VIZSGA
82 000 Ft
OKMÁNY-
KIÁLLÍTÁS
14 800 Ft

Manőver és rutinszerző képzések

A vitorlás manővertréninget akkor ajánljuk, ha van már meglévő belvízi képesítésed vagy a vitorlás kishajó tanfolyamon felül szeretnél további gyakorlási lehetőséget. A tanfolyamot személyre szabottan a meglévő tudásodra építkezve tartjuk. 

Helyszín: Balatonszemes 

10 000 Ft-tól / fő

Rutinszerző gyakorlati tanfolyamot akkor ajánljuk, ha van már meglévő belvízi képesítésed vagy a kisgéphajó tanfolyamon felül szeretnél további gyakorlási lehetőséget. A tanfolyamot személyre szabottan a meglévő tudásodra építkezve tartjuk.

Helyszín: Budapest

12 500 Ft-tól / fő

Hivatásos és szolgálati célú képzések

Szolgáltati célú kisgéphajó vezetői képzés

Szolgáltati célú kisgéphajó tanfolyamunk kifejezetten szolgálati kisgéphajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosító engedély megszerzésére irányul.

Szolgálati hajóról beszélünk, ha vízirendészeti, határőrizeti, vám- és pénzügyőri, katasztrófavédelmi, környezetvédelmi, természetvédelmi, hajózási, vízügyi, tűzoltási, vízi- és műszaki mentési, valamint honvédelmi szolgálati céllal közlekedik.

Helyszín: Budapest

Hivatásos (kereseti célú) kisgéphajó vezetői képzés

Hivatásos (kereseti célú) kisgéphajó tanfolyamunk akkor ajánljuk, ha gazdasági célból hajózási engedélyköteles tevékenységet szeretnél folytatni.

A hivatásos képesítés kizárólag azokon a vízterületeken érvényes, ahol a képesítés birtokosa vonalvizsgával is rendelkezik.

Helyszín: Budapest

Hivatásos (kereseti célú) vitorlás kishajó-vezetői képzés

Hivatásos (kereseti célú) vitorlás tanfolyamunk akkor ajánljuk, ha gazdasági célból hajózási engedélyköteles tevékenységet szeretnél folytatni.

A hivatásos képesítés kizárólag azokon a vízterületeken érvényes, ahol a képesítés birtokosa vonalvizsgával is rendelkezik.

Helyszín: Budapest

Horvát és tengeri hajóvezetői tanfolyamok

AJÁNLOTT

A IV. osztályú tengeri kishajó vezető tanfolyam során tengeri kiegészítő képesítést szerezhetsz belvízi kedvtelési célú kisgéphajó vagy vitorlás kishajó jogosítványod mellé.

Képesítés: kedvtelési célú IV. osztályú tengeri kishajó vezető képesítés

Helyszín: Budapest

TANFOLYAM
35 000 Ft
VIZSGA
10 000 Ft
OKMÁNY-
KIÁLLÍTÁS
14 800 Ft

A tengeri hajóvezetői tanfolyamaink során megszerezheted horvát B, nemzetközi C kategóriás tengeri, valamint kereseti célú Yacht Master A tengeri jogosítványod.

Helyszínek: Horvátország (Zadar, Split)

450 EUR-tól

A Horvátországban több helyen is megszerezhető ICC nemzetközi hajóvezetői jogosítvány érvényes Európa belvizein vitorlás és motoros hajóra, jet skire, illetve ICC+B összevont tanfolyam során a belvízi jogosítvány mellett megszerezhető a tengeri “B” jogosítvány is.

Helyszín: Horvátország (több lokáció)