A beiratkozás folyamatos

belvizi és tengeri tanfolyamok

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

+36 30 835 0440

Vizijártassági tanfolyamok

Belvizi és tengeri vitorlás és kisgéphajó (motorcsónak) tanfolyamok.

Mi az a vizijártassági engedély?

A vizijártassági engedély (vizijártassági igazolvány) nem más, mint a hajós jogosítvány. Vizijártassági engedély nélkül a hatályos jogszabályoknak megfelelően kizárólag csónakot vezethetünk!

Magyarországon a jogosítvány nélküli hajóvezetést 100 000 Ft-ra, míg a vízi gyorshajtást maximum 60 000 Ft-ra büntethetik.

Mi minősül csónaknak?

А vízi közlekedésről szóló 2000. évi XLII törvény szerint csónaknak minősül a hajónak, komрnak, vagy vízi sporteszköznek nem minősülő, továbbá szélerővel vagy gépi berendezéssel hajtott vízijármű, amelynek hossza а 7 métert, névleges vitorlafelülete а 10 m2-t nem éri el, vagy motorteljesítménye legfeljebb 7,5 kW.

Tudtad? 2014. március 1-jén módosult a csónak definíciója. Ezt megelőzően a maximum 6,2 méter hosszú és legfeljebb 4 kW motorteljesítményt elérő vízijárművek minősültek csónaknak, az ennél nagyobb hosszú vagy teljesítményű vízijárművek vezetéséhez vizijártassági engedélyre volt szükség. Szerencsére ez azóta változott, de ha egy csónaknál komolyabb hajót vagy vitorlást szeretnénk vezetni, továbbra is szükség van a vizijártassági engedély megszerzésére, vizijártassági tanfolyam elvégzésére.

Mikor van szükség vizijártassági tanfolyamra?

Tehát a 7,5 kW-ot meghaladó motorteljesítményt meghaladó kisgéphajó (motorcsónak), elektromos hajó, vagy a 10 négyzetméternél nagyobb vitorlafelületű vagy 7 m testhosszt meghaladó vitorlás kishajó vezetéséhez kisgéphajó, vagy vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A vizijártassági engedély megszerzéséhez részt kell vennünk egy kezdő vitorlás vagy motorcsónak tanfolyamon, valamint sikerrel kell teljesítenünk a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgákat is.

A kezdő vitorlás tanfolyam az alapoktól indul, így bátran ajánljuk ha még csak most ismerkedsz a vitorlázással. A kezdő vitorlás tanfolyam végére megtanulod a vitorlázás elméleti alapjait, valamint készség szinten, könnyedén kezelni az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát.

Képesítés: kedvtelési célú vitorlás kishajó vezető engedély

119 990 Ft

A motorcsónak tanfolyam elvégzését követően lóerőkorlátozás nélkül vezethetsz Európa belvízein motorcsónakot, motoros hajót, yachtot, jetski-t és elektromos hajót maximum 20 méteres hajóhosszig, lóerőkorlátozás nélkül! A tanfolyam végére megtanulod a belvizi hajózás alapjait, ha a Dunán, Tiszán vagy más belvízen, folyón szeretnél kisgéphajót vezetni.

Képesítés: kedvtelési célú kisgéphajó vezető engedély

119 990 Ft

A tengeri hajóvezetői tanfolyamunk során felkészítünk a horvát “B” kategóriás tengeri vizsgára. A megszerzett jogosítvány örök és nemzetközi érvényű, a partvonaltól 12 tengeri mérföld távolságig maximum 30 bruttó regiszter tonna vízkiszorítású vitorlás és motoros hajók vezetésére jogosít fel 20 méter hajóhosszig.

Képesítés: horvát “B” kategóriás tengeri jogosítvány

Az összetett kedvtelési célú vitorlás ÉS kisgéphajó (motorcsónak) tanfolyam magában foglalja a Kezdő vitorlás tanfolyam és a Motorcsónak jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamot. Az összetett tanfolyam végére mindkét vizsgára felkészítünk.

Képesítés: kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői engedély

154 990 Ft 239 980 Ft