BLACK FRIDAY AKCIÓ

Jelentkezz vagy ajándékozz belvízi kisgéphajó (motorcsónak) és vitorlás kishajó tanfolyamot 20-50% kedvezménnyel. Az akció november 28. (23:59-ig) tart. Részletek és jelentkezés

Karácsonyi ajándék

ajándékozz kishajó jogosítványt!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

Vízijártassági tanfolyamok

Belvizi és tengeri vitorlás és kisgéphajó (motorcsónak) tanfolyamok.

Mi az a vízijártassági engedély?

A vízijártassági engedély (vízijártassági igazolvány) nem más, mint a hajós jogosítvány. Vízijártassági engedély nélkül a hatályos jogszabályoknak megfelelően kizárólag csónakot vezethetünk!

Magyarországon a jogosítvány nélküli hajóvezetést 100 000 Ft-ra, míg a vízi gyorshajtást maximum 60 000 Ft-ra büntethetik.

Mi minősül csónaknak?

А vízi közlekedésről szóló 2000. évi XLII törvény szerint csónaknak minősül a hajónak, komрnak, vagy vízi sporteszköznek nem minősülő, továbbá szélerővel vagy gépi berendezéssel hajtott vízijármű, amelynek hossza а 7 métert, névleges vitorlafelülete а 10 m2-t nem éri el, vagy motorteljesítménye legfeljebb 14,7 kW (2022. január 17-től hatályos).

Tudtad? 2014. március 1-jén módosult a csónak definíciója. Ezt megelőzően a maximum 6,2 méter hosszú és legfeljebb 4 kW motorteljesítményt elérő vízijárművek minősültek csónaknak, az ennél nagyobb hosszú vagy teljesítményű vízijárművek vezetéséhez vízijártassági engedélyre volt szükség. Szerencsére ez azóta változott, de ha egy csónaknál komolyabb hajót vagy vitorlást szeretnénk vezetni, továbbra is szükség van a vízijártassági engedély megszerzésére, vízijártassági tanfolyam elvégzésére.

Mikor van szükség vízijártassági tanfolyamra?

Tehát a 14,7 kW-ot meghaladó motorteljesítményt meghaladó kisgéphajó (motorcsónak), elektromos hajó, vagy a 10 négyzetméternél nagyobb vitorlafelületű vagy 7 m testhosszt meghaladó vitorlás kishajó vezetéséhez kisgéphajó, vagy vitorlás kishajó vezetői engedély szükséges.

A vízijártassági engedély megszerzéséhez részt kell vennünk egy kezdő vitorlás vagy motorcsónak tanfolyamon, valamint sikerrel kell teljesítenünk a közlekedési hatóság által szervezett elméleti és gyakorlati vizsgákat is.

Belvízi kedvtelési célú képzések

A kezdő vitorlás tanfolyam az alapoktól indul, a tanfolyam végére pedig megtanulod készség szinten, könnyedén kezelni az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát.

Képesítés: kedvtelési célú vitorlás kishajó vezető engedély

Helyszín: Balatonszemes 

159 990 Ft

A tanfolyam elvégzését követően lóerőkorlátozás nélkül vezethetsz Európa belvízein motorcsónakot, motoros hajót, yachtot, jetski-t és elektromos hajót maximum 20 méteres hajóhosszig, lóerőkorlátozás nélkül!

Képesítés: kedvtelési célú kisgéphajó vezető engedély

Helyszín: Budapest

99 990 Ft

Csomagajánlat

Az összevont képzésen egyszerre teljesítheted vitorlás és kisgéphajó jogosítványszerző tanfolyamunk!

Képesítés: kedvtelési célú kishajó vezető engedély

Helyszín: Budapest és Balatonszemes 

189 990 Ft 279 980 Ft

A feltüntetett tanfolyam díjak NEM tartalmazzák a hatósági vizsgadíjat, valamint a kártya formátumú jogosítvány kiállításának díját.

Haladó vagy egyéni (privát) tanfolyamot szeretnél?

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj egyedi ajánlatot legyen szó versenyfelkészítésről, egyéni (privát) oktatásról, haladó vagy saját hajón végezhető manővertréningről!

A tengeri hajóvezetői tanfolyamaink során megszerezheted horvát B, nemzetközi C kategóriás tengeri, valamint kereseti célú Yacht Master A tengeri jogosítványod.

Helyszínek: Horvátország (Zadar, Split)

450 EUR-tól