BALATONI KIKÖTŐK

Badacsony vitorláskikötő (BAHART)

április 1. - november 30.
8261 Badacsonytomaj, 71
46° 47.15′ N, 17° 30.62′ E
+36 20 952 6748
badacsony.vitkik@balatonihajozas.hu
https://www.balatonikikotok.hu/product/badacsony-bh-vitorlaskikoto/

Szeretnél a Balatonon hajózni?

Iratkozz be még ma folyamatosan induló kezdő vitorlás kishajó-vezetői tanfolyamunkra vagy bérelj hajót akár ebből a kikötőből!

Badacsony vitorláskikötő (BAHART)

A Balatoni Hajózási Zrt. badacsonyi kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján fekszik. Az egymolós, karolómólós kikötőt 1847-ben helyezték üzembe. Tájolása: DK-K. Badacsony, a szőlő és a bor nemzetközi városa. A kikötőben a személyhajók a keleti móló két oldalán kötnek ki. A vitorláskikötőben 177 cölöpös kikötőhely van, ebből 27 vendéghely van a déli stég külső oldalán. A kikötő rendelkezik egy 6,3T teherbírású parti daruval, ami a biztonságos be és kiemelést biztosítja a hajósok számára. A kikötő minden széljárásnál jól védett, bár a keleti szél némi hullámzást okozhat a kikötőmedencében. Az északnyugati szél nagyon erősen tud fújni. A probléma megoldására hullám csillapító stéget építettek a kikötőbe.

BAHART kikötőlánc

A Balaton legnagyobb vitorláskikötő-lánca!

Legyen Ön is tagja a vitorlázók azon körének, akik a Balatonon egyedülálló kikötői szolgáltatásokat vehetnek igénybe! A Balatoni Hajózási Zrt. kikötőhely bérlőjeként a Balaton körüli 11 vitorláskikötőnk egyikében bérelhet helyet vitorlásának, túrázása alkalmával pedig díjmentesen veheti igénybe valamennyi kikötőnket. A teljes Balatont lefedő vitorláskikötő láncunk lehetővé teszi, hogy elérje a legtöbb programot kínáló Balaton parti településeket, látnivalókat, éttermeket és más élményt nyújtó szolgáltatókat.

Kikötőinkben szakképzett és ügyfélbarát kikötőmesteri szolgálattal, páratlan természeti környezetben minőségi szolgáltatásokkal várjuk a vitorlázókat, a teljes kikötői üzemelési időszakban április 1-től november 30-ig.

Szeretnél a Balatonon hajózni?

Iratkozz be még ma folyamatosan induló kezdő vitorlás kishajó-vezetői tanfolyamunkra.