BALATONI KIKÖTŐK

Balatonlelle vitorláskikötő (BAHART)

április 1. - november 30.
8638 Balatonlelle, Móló sétány
46° 47.65′ N, 17° 41.32′ E
+36 85 354 121, +36 20 972 2503
blelle.vitkik@balatonihajozas.hu
https://www.balatonikikotok.hu/product/balatonlelle-bh-vitorlaskikoto/

Szeretnél a Balatonon hajózni?

Iratkozz be még ma folyamatosan induló kezdő vitorlás kishajó-vezetői tanfolyamunkra vagy bérelj hajót akár ebből a kikötőből!

Balatonlelle vitorláskikötő (BAHART)

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. balatonlellei kikötője. A kikötőt 1933-ban helyezték üzembe. Tájolása: NY. A BH Zrt. vitorláskikötője közforgalmú. A személyhajók a kikötőmedence keleti partfalánál kötnek ki. A  vitorláskikötőben 220 kikötőhely van, s akár 20 vendéghajót is fogadhat. A hajók nagy része az ujjas úszóstégek mellett kapott helyet, a déli partfallal párhuzamos stég mellett viszont cölöpös kikötőhelyeket alakítottak ki. A vendéghelyek a bejárathoz legközelebb eső stég északi oldalán találhatók, de a stégek között a nyugati móló partfalánál, illetve a stégek keleti végein is ki lehet kötni. A kikötőbejárat északnyugat felé nyitott, így az ezekből az irányokból fújó szél által keltett hullámzás bever a kikötőbe, s a hullámok még a kikötőmedence belső részére is eljutnak, ugyanakkor a 55 méter széles, É-Ny irányú kihajózással. kikötőbejáraton keresztül nehéz a szembeszélben kihajózni. A keleti móló könyökét kerüljük el, mert itt csekély a vízmélység.
Bejárat GPS pozíciója: N 46,47’600” ; E 17,41’390”

BAHART kikötőlánc

BAHART kikötőlánc

A Balaton legnagyobb vitorláskikötő-lánca!

Legyen Ön is tagja a vitorlázók azon körének, akik a Balatonon egyedülálló kikötői szolgáltatásokat vehetnek igénybe! A Balatoni Hajózási Zrt. kikötőhely bérlőjeként a Balaton körüli 11 vitorláskikötőnk egyikében bérelhet helyet vitorlásának, túrázása alkalmával pedig díjmentesen veheti igénybe valamennyi kikötőnket. A teljes Balatont lefedő vitorláskikötő láncunk lehetővé teszi, hogy elérje a legtöbb programot kínáló Balaton parti településeket, látnivalókat, éttermeket és más élményt nyújtó szolgáltatókat.

Kikötőinkben szakképzett és ügyfélbarát kikötőmesteri szolgálattal, páratlan természeti környezetben minőségi szolgáltatásokkal várjuk a vitorlázókat, a teljes kikötői üzemelési időszakban április 1-től november 30-ig.

Szeretnél a Balatonon hajózni?

Iratkozz be még ma folyamatosan induló kezdő vitorlás kishajó-vezetői tanfolyamunkra.