Barion Pixel
KARRIER Jelentkezz vitorlás vagy kisgéphajó oktatónak a Lazy Jack csapatába!

A beiratkozás folyamatos

induló tanfolyamainkra!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

A világ legnagyobb hajója

A világ legnagyobb hajója a Symphony of the Seas. Az óceánjáró egy 8000 utas befogadására szolgáló luxushajó. A méretei mellett a rajta található programok választéka is elképesztő.

Az óceánjárók olyan óriási hajók, amelyek utasokat szállítanak kontinensek között, de az utazás során az utasok mellett mást is magukkal visznek.

Paraméterek

A Royal Caribbean Cruises által megrendelt hajó a Chantiers de l’Atlantique üzemében készült 1,35 milliárd dollárért, azaz átszámítva körülbelül 444 320 775 000 forint, azaz 444 milliárd Ft.

  • Hossz: 362 méter
  • Szélessége a vízszintnél 45 m
  • Szélessége a fedélzeten 66 méter
  • Súlya 225 000 tonna. 
  • Sebessége: 22 csomó
  • 66 ezer négyzetméternyi terület
  • 2200 fő személyzet.
  • közel 10 000 utast
  • 24 lift
  • 16 fedélzeti szint

Szolgáltatások a hajón

Van a hajón 12 méteres szörfszimulátor, a hajót átívelő drótkötélpálya (Zip Line), többféle medence, vízi kalandpark, mászófal és jégkorcsolyapálya. Meg persze itt sem hiányozhat az óceánjáróra épített csúszda, a tíz emelet magasról a mélybe tekergő Ultimate Abyss, amelyben szánkó-szerű fogódzóval ellátott pokrócon indulhatunk a mélybe.

A hajó közepén élő növényekkel beépített Central Park vár, ahonnan az esti séták egyenesen a nagyszínházban vezetnek, Broadway előadásokkal. Van a hajó legvégében egy nyitott, vízi színház, ahol különleges akrobatikus vízi attrakciók szórakoztatják a nagyérdeműt. A Broadwalkon sétálva pedig körhinta színesíti az élmények sorát.

Sabor Taqueria & Tequila bár, Izumi Japán étterem, Café Promenade, Vitality Cafe. Csak hogy párat említsünk az éttermek, cukrászdák és kioszkok tucatjai közül.

A hajó talán legattraktívabb helye a Quantum, amely három különböző emeleten, három különböző stílusú éttermi helyiséggel rendelkezik. A Sugar Beach pedig egy igazi újdonság, ahol cukorkákat, fagylaltokat és jégkrémeket vehetünk magunkhoz minden mennyiségben.

Lakosztályok

A 2759 különböző méretű kabinnal rendelkező hajón a lakosztályokat tekintve is számtalan újdonsággal találkozhatunk: a családok számára például kialakítottak egy összkomfortos, gyerekbarát kabint, ahol 3D TV és léghoki-asztal is megtalálható, és ahol a kisebbek az emeletről egy csúszdán érkezhetnek le az alsó szintre.

Az Ultimate Family Suite vidám színekkel kombinált, praktikus és vagány berendezése biztos, hogy minden korosztályt elvarázsol. A Royal Suit Class pedig a tervezők szándéka szerint új szintre emeli a tengeri luxus fogalmát a hatalmas terű, letisztult, többszintes lakosztályok kialakításával. De azok sem panaszkodhatnak, akik az ablak nélküli, olcsóbb belső kabinra szavaznak, hiszen Royal Caribbean több hajójához hasonlóan már itt is itt virtuális ablakok várják az utazót, amelyek a tengerre néző erkélyek aktuális kilátását vetítik a falra.

Úticélok

Tavasszal, Barcelona kikötőjéből indul hét éjszakás utazásra a Palma De Mallorca, Marseille (Provence), La Spezia (Florence és Pisa), Civitavecchia (Róma), Nápoly útvonalon. A Symphony of the Seas októberig tartózkodik a Mediterrán világban, majd áthajózik Floridában, ahonnan Miami kikötőjéből indul útnak a  Philipsburg (St. Maarten(, Charlotte Amalie (St. Thomas), Nassau (Bahama) útvonalon a kelet karibi szigetvilágba. A másik útvonal pedig a nyugat a karibi világba vezet a Roatan (Roatan Sziget), Bay Islands (Honduras), Costa Maya (Mahahual) Mexikó, Cozumel (Mexikó), Nassau (Bahama) útvonalon.