Barion Pixel

FRISS A kishajó tanfolyamok vizsgadíjai 2024. február 3-tól emelkednek.

A beiratkozás folyamatos

induló tanfolyamainkra!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Nemcsak a hajózás szerelmeseinek kihagyhatatlan élmény a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó. A magyar tenger körül aligha találni olyan szép kilátási viszonyokat, mint itt. Ráadásul mindezt úgy, hogy a látogatás közben sokat lehet tanulni is a balatoni hajózásról, annak történetéről és hagyományairól.

A balatoni hajózás története

A balatoni hajózás története az első gőzhajó vízre szállásához vezethető vissza. Ekkor indult el ugyanis szervezetten a vízi közlekedés a Balatonon 1846-ban. Az első balatoni gőzhajó neve Kisfaludy volt, ami elsősorban gróf Széchenyi István közbenjárásával jött létre.

A Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

Több okot is tudunk, ami miatt megéri ellátogatni a múzeumba. Aki  vitorlázik vagy hajózik, természetesen kötelező megtekinteni ezt a helyet. Már maga az épület kialakítása is egy hajó alakjára emlékeztet. Az árbóc pedig egy nem akármilyen kilátó, az egész Balaton egyik legnagyobbja. Mindemellett interaktív kiállítás, kávézási lehetőség, konferenciatermek és még moziterem is található a helyszínen.

Interaktív kiállítás

Ez a hely egy igazi aranybánya a kapitányoknak és matrózoknak egyaránt. Makettek, szimulátorok, filmek és minden ami kell. A balatoni hajózás története elejétől a végéig. Ráadásul a gyerekek sem fognak unatkozni, erről a játszószoba gondoskodik. A kiállításon megtalálható Bujtor István legendás hajója, a Skála is.

Balatonföldvári hajózási kiállítás

A Balaton egyik legjobb kilátója

A kilátó 25 méter magas, viszont alapból egy 40 méteres magasparton helyezkedik el. Így összesen 65 méterről csodálhatjuk meg a Balatont. A balatonföldvári magaspart már régen is a legjobb turistacélpontok között szerepelt, a kilátóval kiegészülve pedig már mondani sem kell, mennyire népszerű.

Balaton déli part programok rossz időben

Látogatás és nyitvatartás

Egy kiállítást és főként kilátót talán érdemesebb élőben megtekinteni, mint olvasni róla. Ez határozottan igaz a Balatonföldvári Kilátó és Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó esetén. A legfontosabb tudnivalók összességében a következők:

  • Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10-17-ig (jegyárusítás 16 óráig).
  • Belépődíjak: a felnőtt jegyek 1000 forintért, a gyermek belépők (3-14 éves korig) 500 forintért megvásárolhatók. Csoportonként és előzetes bejelentkezés alapján további kedvezmények kaphatók.
  • Szolgáltatások: kiállítás, konferenciaterem, kilátótorony, moziterem, kávézó és rendezvényhelyszín, játszószoba, illetve játszótér is elérhető a múzeumban. 
Balatonföldvári múzeum kávézó

Egy jó kávé, mesés panorámával jöhet?