Barion Pixel

FRISS A kishajó tanfolyamok vizsgadíjai 2024. február 3-tól emelkednek.

A beiratkozás folyamatos

induló tanfolyamainkra!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

Kutyás strand Balaton: itt csobbanhatnak házi kedvenceink

Ha nyaralás, akkor Balaton. De mi lesz a kutyussal? Hagyjuk otthon, vigyük el egy ismerőshöz, vagy hozzuk magunkkal? Szerencsére a válasz könnyű, hiszen a magyar tenger számukra is nyitva áll. Találhatunk állatbarát szálláshelyeket is amellett, hogy kifejezetten kutyás strandokra vihetjük házi kedvenceinket fürdeni. Így pedig az egész család jól érezheti magát – hiszen jól tudjuk, a kutya is családtag. Kutyás strandok a Balatonon 2023-ban.

Léteznek kifejezetten fürdőhelyek kutyáknak?

De még mennyire. A Balatonon több legális fürdőhelyet is találhatunk. Az északi- és a déli parton is. A népszerű keszthelyi strand, a Tihanyi-félszigeten fellelhető fürdőhely, a balatonföldvári- és a fonyódi kutyastrand kapui is nyitva állnak. Az újabb fürdők már a gazdáknak és a kutyusoknak is maximális komfortot biztosítanak, a napozástól kezdve a fürdésig.

Kutyás strand szabályok

A kutyás strandokat illetően nem árt tisztában lenni az alapvető szabályokkal, illemekkel. Persze minden helyen más és más keretek között tartózkodni, de a kutyákra vonatkozó előírások közel hasonlóak lehetnek. Ilyen például az oltási könyv megléte. A belépő ára is helyenként változóan alakul.

Kutyás strandok a Balatonnál

A Balatonon a házi kedvencek csak a kijelölt területeken fürödhetnek, ezért is fontos megismerni a magyar tengeren található kutyás strandokat. Nincs sok, de épp elég, és ami van, az minőségi, kényelmes fürdőzési lehetőséget biztosít az ebeknek. Jó esetben pedig még a gazdáiknak is, a parton öltözővel, mosdóval, illetve akár büfével felszerelve. De találni olyan legális ingyenes fürdőhelyet is, ahol nem kell nagy luxusra számítani, ellenben törvényesen mártózhatnak meg a kutyák. Nézzük is az alternatívákat.

Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand

Az egyik legnépszerűbb kutyás fürdőhelyet folyamatosan fejlesztik. Ahogyan az emberek között is vannak introvertált és extrovertált személyiségek, úgy egyes ebek szintén kevésbé szeretnek szocializálódni, vagy kissé félősebbek. Keszthelyen nekik sem kell aggódniuk, hiszen külön szektorban fürödhetnek. Emellett piknikkert, játékos pályák is találhatók a parkban.

Cím: Keszthely, Entz Géza stny., 8360

Térkép

Tihanyi kutyás fürdetőhely

A Tihanyi-félszigeten is találhatunk fürdőhelyet a kutyáknak. Igaz, ez nem egy “igazi” strand, de a Belső-Tó délkeleti sarkánál legálisan megmártózhatnak kicsit az ebek. Figyeljünk a táblákra és jelzésekre, és ne engedjük őket túl messzire.

Cím: Tihany, 8237 (Belső-Tó délkeleti sarka)

Térkép

Fonyódi kutyastrand

Fonyódon szintén a kutyák vannak előnyben, hiszen külön öltözőt nem találhatnak a part mellett a gazdák. Ezzel ellentétben mosdó és büfé is van, így akár falatozás közben is vigyázhatunk a kedvencekre. Viszont reggeltől estig beléphetünk (belépővel és a kutyák oltási kártyájával), és bátran elengedhetjük a kutyákat egy kis fürdőzésre.

Cím: Fonyód, Balatoni körút, 5213

Térkép

Balatonföldvár Kutyafürdetőhely

A balatonföldvári strand szintén népszerű, híres kulturáltságáról, jó hangulatáról. Itt a víz és a part is tisztább, igényesebb, mint sok másik strandon. A gyerekek is bátran játszhatnak a házi kedvencekkel, a fürdőzés is bárki számára megengedett (kutyáknak oltási könyvvel). A házirendről azért érdemes tájékozódni. A belépés ingyenes!

Cím: Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 69, 8623

Térkép

kutyabarát strandok balatonon

Kutya szálláshelyek a Balatonon

A Balaton környékén szerencsére sok az állatbarát szálláshely, és kutyabarát nyaraló, így a legtöbb részen találhatunk megfelelő helyet, ahol mindenki elfér. Érdemes a kutyák és macskák beviteléről megbizonyosodni, egyeztetni, hiszen előfordulhatnak ellenpéldák is. A házi kedvencek után pedig néhány helyen külön fizetni is kell.

Csobbanjatok vitorlásról!

Nincs jogi akadálya, hogy behajózzunk a Balatonra, és a házi kedvencekkel együtt fürödjünk. Így nem kell különösképpen keresgélni sem, csak keresni egy nyugodt, biztonságos helyet, ahol megmártózhatunk. Na és persze szükség lesz hozzá egy hajóra! Például egy vitorlásra, vagy motorcsónakra, amelyekre ma már gyorsan szerezhetsz jogosítványt. Ahogyan hajósboltot is könnyen találhatsz. Ha pedig szeretnél többet megtudni a balatoni hajózásról, olvass tovább blogoldalunkon.