Barion Pixel

FRISS A kishajó tanfolyamok vizsgadíjai 2024. február 3-tól emelkednek.

A beiratkozás folyamatos

induló tanfolyamainkra!

Ügyfélszolgálat

hétköznap 10.00 – 16.00

Kérdésed van? Segítünk!

Főoldal » ICC+B jogosítvány

ICC+B jogosítvány

A Horvátországban több helyszínen is megszerezhető ICC nemzetközi hajóvezetői jogosítvány érvényes Európa belvizein vitorlás és motoros hajóra, jet skire, illetve ICC+B összevont tanfolyam során a belvízi jogosítvány mellett megszerezhető a tengeri “B” jogosítvány is.

Bár az ICC+B jogosítvány könnyen megszerezhető, a tanfolyam csak elméleti, tehát a hallgatók nem szereznek valós gyakorlati tudást. Stabil, megbízható gyakorlati tapasztalat nélküli hajóvezetés rendkívül veszélyes lehet!

Ha mégis az ICC+B jogosítvány mellett döntesz, a biztonságos hajóvezetéshez ajánljuk rutinszerző tanfolyamunk. A tanfolyamon rövid elméletet követően gyakoroljuk a biztonságos kikötést, vízből mentést, valamint készség szinten, könnyedén kezelni a motorcsónakot a Dunán.

ICC+B jogosítvány ára

TANFOLYAM ÉS VIZSGA
450-600 EUR

A Lazy Jack Kft. nem szervez ICC, valamint ICC+B tanfolyamot. A feltüntetett ár csak tájékoztató jellegű, az interneten megtalálható ICC+B tanfolyamok árai alapján került feltüntetésre.

ICC tanfolyam helyett javasoljuk Budapesten elvégezhető motorcsónak jogosítványszerző vagy vitorlás tanfolyammal összevont kishajó tanfolyamunkat.

Jelentkezés

Oktató

fekete andrás lazy jack

Fekete András

18 éve tanít gyerekeket és felnőtteket vitorlás és kisgéphajó tanfolyamokon. Az On Board Vitorlás Egyesület elnöke, a Lazy Jack hajós iskola szakmai vezetője.

Belvízi tanfolyam

Budapest, Bella Marine kikötő
1222 Budapest, Fékező utca 1.

ICC jogosítvány

Az ICC (International Certificate for Operators of Pleasure Craft), valamint az ICC+B összevont jogosítvány két nap alatt megszerezhető, gyakorlati tanfolyamot nem tartalmazó hajós jogosítvány. A jogosítvány megszerzésének feltétele a betöltött 16. életév. Az elméleti vizsga minden esetben Horvátországban történik.

Miben más az ICC jogosítvány?

A Magyarországon elvégezhető jogosítványszerző tanfolyamok esetén a kedvtelési célú kishajó vezetői engedély megszerzéséhez elméleti és gyakorlati tanfolyamon is részt kell venni, valamint a tanfolyamot követően a jogosítvány megszerzéséhez elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni.

Fontos A Horvátországban elvégezhető ICC, valamint az ICC+B tengeri kiegészítéssel rendelkező jogosítványok esetében nincs gyakorlati tanfolyam és a jogosítvány megszerzéséhez a résztvevőknek csak elméleti vizsgát kell tenniük. Az ICC és ICC+B tanfolyamokon résztvevők érdemi gyakorlati tudást nem szereznek!

ICC tanfolyam
(Horvátország)
Kedvtelési célú kishajó tanfolyam
Ár450-600 EUR
(kb. 180-240 000 Ft)
+ útiköltség
csak motorcsónak: 120 000 Ft
csak vitorlás: 200 000 Ft
összevont kishajó: 255 000 Ft
Elméleti tanfolyamBudapest vagy Horvátországonline
Elmléleti vizsgaHorvátországBudapest
Gyakorlati tanfolyamnincsBudapest és/vagy Balatonszemes
Gyakorlati vizsganincsvan
Nemzetközi képesítésigenigen

Hol érvényes az ICC jogosítvány?

Bár a hatályos jogszabályok szerint a horvát ICC jogosítvány Magyarországon is érvényes (rendőri ellenőrzés esetén is elfogadható), a jogosítvány megszerzésének könnyebb feltételei és eljárása miatt népszerű jogosítványtípussal sokan gyakorlati tanfolyam elvégzése nélkül, tehát az alap gyakorlati tudás hiányában szeretnének hajózni a magyar belvizeken.

Az ICC nemzetközi belvízi jogosítvány a következő országonban érvényes: Ausztria, Belorusszia, Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Magyarország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia

Az ICC+B jogosítvány ezen felül érvényes még az Adrián, tehát a horvát partoktól legfeljebb 12 tengeri mérföldig.

ICC tanfolyam és vizsga helyszíne

Az ICC és ICC+B jogosítványszerző tanfolyamok budapesti, valamint horvátországi elméleti felkészítéssel is elérhetők, viszont az elméleti vizsga helyszíne minden esetben Horvátország. A tanfolyam és iskola kiválasztásakor több horvátországi lokáció közül is választhatunk, ezek közül a leggyakoribb helyszínek:

  • Vukovar (Vukovár)
  • Sisak (Sziszek)
  • Cakovec (Csáktornya)
  • Osijek (Eszék)

Fontos A Lazy Jack nem szervez ICC, valamint ICC+B tanfolyamot. A feltüntetett helyszínek csak tájékoztató célt szolgálnak, az interneten megtalálható ICC+B tanfolyamok alapján kerültek feltüntetésre.

Biztonságos hajóvezetés

Fontos számunkra, hogy a hozzánk érkező hallgatók ne csak papírt szerezzenek, hanem valódi gyakorlati tudással rendelkező kapitányokat képezzünk akik egy váratlan helyzetben is magabiztosan helyt tudnak állni.

Ahhoz, hogy Európa belvízein (beltenger kivételével folyók, tavak és csatornák), így akár a Dunán, a Balatonon vagy bármely hazai belvizen biztonságosan tudjunk közlekedni több gyakorlatorientált tanfolyamot kínálunk:

  • kiegészítő gyakorlati tanfolyam (már jogosítvánnyal rendelkezőknek)
  • kisgéphajó és vitorlás jogosítványszerő tanfolyam

Kiegészítő tanfolyamok

Meglévő ICC jogosítvány mellett

A kiegészítő gyakorlati tanfolyamot akkor ajánljuk, ha van már meglévő belvízi képesítésed. A tanfolyamon felfrissítjük a biztonságos hajózáshoz szükséges elméleti tudást, majd ezt követően 1-3 fős csoportokban személyre szabottan gyakoroljuk a biztonságos kikötést, vízből mentést, valamint készség szinten, könnyedén kezelni a motorcsónakot a Dunán.

A gyakorlati kisgéphajó tanfolyam célja, hogy kellő magabiztossággal tudd kezelni a motoros hajót a Duna sodrásában és ne okozzanak gondot a kikötői és nyíltvízi manőverek sem.

A kiegészítő gyakorlati tanfolyam díja:

  • egyéni oktatás (1 fő) esetén: 25 000 Ft / óra
  • 2-3 fős csoport esetén: 12 500 Ft / fő / óra

Ha még nincs jogosítványod

Abban az esetben, ha még nem rendelkezel belvízi hajós képesítéssel (pl. ICC jogosítvány helyett) javasoljuk kedvtelési célú kishajó vezetői engedélyszerző tanfolyamainkat.

Motorcsónak tanfolyam

Budapest, Bella Marine kikötő

Vitorlás tanfolyam

Balatonszemes, vitorláskikötő

Összevont kishajó tanfolyam

Budapest és Balatonszemes

Mire jó a kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedély?

A kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedély (motorcsónak jogosítvány) megszerzését követően Európa belvízein (beltenger kivételével) kedvtelési céllal közlekedő maximum 12 fő befogadására alkalmas géppel meghajtott hajó vezetésére és gépi berendezéseinek kezelésére jogosít legfeljebb 20 m hajótesthosszig, felső lóerőkorátozás nélkül!

Biztonság

A tanfolyam biztonságos lebonyolítása érdekében gyakorlati oktatóink a tanfolyam megkezdése előtt rövid biztonsági oktatást tartanak. Az oktatóhajón megtalálható minden kötelező felszerelés, illetve az oktatás során mindenkinek biztosítunk mentőmellényt. A hajókezelésre és biztonságra vonatkozó oktatói utasításokat kötelező betartani.

Szükség van bármilyen előképzettségre a tanfolyamhoz?

Jogosítványszerző tanfolyamaink az alapoktól indulnak, így semmilyen előképzettségre nincs szükség.

A jelentkezés feltétele a betöltött 17. életév (gyakorlati vizsga feltétele a betöltött 18. életév), az alapfokú iskolai végzettség igazolása, valamint a kedvtelési célú kishajó vezetésére szóló orvosi alkalmassági igazolás (háziorvostól igényelhető).

Magatartás

Kérjük, hogy a tanfolyam során fokozottan ügyelj a társaid, valamint az oktatóhajó és a környezetedben lévő tárgyak épségére, illetve tartózkodj a szemeteléstől. A tanfolyamon csak józan, kipihent állapotban vehetsz részt. Fontos, hogy reggelizés és megfelelő hidratáció nélkül kérjük senki ne szálljon hajóra! Köszönjük!